V petek, 17. 11. 2017, smo tudi na OŠ Simona Kosa Podbrdo obeležili dan slovenske hrane ter petkovo jutro začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Na mizi so nas čakali domače maslo, med in mleko, za svež kruh pa je poskrbela kar naša ravnateljica, ki je v domači krušni peči sama spekla kruh za celo šolo. Obiskala sta nas Stanko Šorli in njegova žena, ki sta nam pripovedovala o mletju pšenice, nam pokazala različne vrste doma pripravljene moke ter nam razkrila najboljši recept za peko kruha. Nato pa so se naši učenci prelevili v prave kuharje. Učenci razredne stopnje so poskrbeli za sadno malico, učenci predmetne stopnje pa za obilno kosilo – mineštro z zelenjavo in kranjsko klobaso, skutne štruklje z jabolčno čežano in sveže stisnjeno limonado. Za mineštro smo se odločili, ker nam je na šolskem vrtu dobro obrodilo korenje in buče, meliso pa smo uporabili za pripravo zeliščnega čaja. Spretne roke naših učencev so poskrbele, da smo si lahko čisto vsi obliznili prste, poleg tega pa smo uživali v prijetnem druženju.

učiteljici Petra Guna in Nina Kožar Mencinger