Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 20. 9. 2018, smo se vsi učenci naše šole navsezgodaj, ob 7. uri zjutraj, z minibusi odpeljali proti Javorci. Ustavili smo se na planini pod Javorco in se sprehodili do cerkvice. Tam smo prisluhnili vodiču, ki nam je razložil nastanek cerkvice. Spoznali smo latinsko besedo, pax, ki je bila vojakom pomembna že pred 100 leti in ima ogromen pomen še danes. Ogledali smo si še Tolminska korita, kjer smo občudovali, kako je voda izoblikovala skale. Na avtobusu po poti domov je bilo zelo zabavno. Odličen dan za oddih od pouka.

Grega, 8. r. in Nika 9. r.

Prvošolci so o njihovem prvem športnem dnevu povedali tole:

ANJA: Meni je bila najbolj všeč medvedja glava. Ob malici sva z Žanom razdelila bonbone vsem ostalim otrokom.

NIK: Najlepše mi je bilo, ko smo šli skozi tunel v Tolminskih koritih, da smo si ogledali termalni izvir. Zanimivo je bilo tudi, ko se je viseči most na Zadlaščico majal, ko smo hodili po njem.

TIANA: Super mi je bilo, ko smo v cerkvici v Javorci skupaj z vodičem prižgali svečke za mir. Tam smo si ogledali zanimive predmete iz vojne (čelada, nož, …). Všeč mi je bilo, ko smo po poti iz Javorce lahko tekli.

ŽAN: Šli smo čez Hudičev most in ni me bilo strah. Pot po stopničkah navzgor v koritih me je utrudila. V Javorci sem na stopnicah izgubil piščalko.

 

Dostopnost