V petek, 16. 11., je v sklopu Dneva slovenske hrane tudi na naši šoli potekal Tradicionalni slovenski zajtrk, ki poteka že osmo leto zapored in promovira lokalno pridelano hrano. Razgibani dan se je seveda začel z zajtrkom, ko so se učenci posladkali z domačimi dobrotami, in sicer kruhom, maslom, medom, jabolkom in mlekom.Ko so bili želodčki polni, je po šoli odmevalo petje Čebelarja (posnetek si lahko ogledate tukaj), nato pa so si prav vsi učenci nadeli predpasnike in poskrbeli, da se je dan končal, tako kot se je začel – sladko.

Učenci od prvega do devetega razreda so se naučili izdelati skuto, iz katere je nato nastala imenitna malica, skutina pena z mareličnim prelivom. Učenci predmetne stopnje pa so se preizkusili v pripravi kosila. Iz kuhinje je dišalo po domači joti in mareličnih cmokih. Šolo je obiskala tudi sirarka iz ene izmed bohinjskih sirarn ter otrokom predavala o mleku ter dobrotah, ki jih lahko iz njega izdelamo.

Patricija Logar Cvetrežnik