Skoči na glavno vsebino

V torek, 29. 3. 2022, se je na našem šolskem odru po dobrih treh letih premora končno odvila čisto prava gledališka predstava, ki so jo učenci že težko pričakovali. In po obisku sodeč so se je razveselili tudi krajani, saj se je šolska dvorana napolnila do zadnjega kotička.

Učenke šolske dramske skupine POP-koresa so na odru uprizorile gledališko igro Žarka Petana z naslovom Obtoženi volk in čeprav je kar osem od skupno devetih igralk na odru pred publiko stalo prvič, so se v svojih vlogah odlično odrezale.

Pred očmi gledalcev se je odvila prava sodniška drama, publika se je prelevila v poroto, oder so zasedli stroga sodnica, prepirljivi branilka in tožilka ter resnobna paznica in seveda volk, obtožen poskusa uboja Rdeče kapice in babice, ki pa se je bolj kot z obžalovanjem svojega zločina ukvarjal z odmorom za malico. Na odru so se zvrstile še zanimive, a precej nezanesljive priče in nas ob smehu publike popeljale do konca predstave.

V predstavi so naše igralke zelo uživale in končno so se po naših hodnikih razlegali glasovi obiskovalcev, ki smo jih v tem dolgem času omejitev tako pogrešali.

Dostopnost