Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 16. 2. 2023, smo na OŠ Podbrdo izvedli zimski športni dan. Ena skupina učencev se je odločila za smučanje na Voglu, druga pa za drsanje v Bohinjski Bistrici.

Na Voglu nas je pričakal lep sončen dan in idealne razmere za uživanje v smučarskih zavojih. Učitelji smo si učence razdelili v skupine po smučarskem znanju in začeli z dejavnostmi. Nekateri so uživali pri večjih hitrostih in nakloninah, drugi pri počasnejšem navezovanju zavojev, tretji pa pri obnavljanju osnovnega smučarskega znanja. Po okrepčilni malici smo si privoščili še več smučanja in se okoli 14. ure zadovoljni in že nekoliko utrujeni vračali v dolino z gondolo.

Izabela in Saša se nista udeležili smučarskih radosti, ampak sta raje šli drsat v Bohinjsko Bistrico. Ker sta bili naročeni na drsališču ob 10. uri, sta z učiteljico zgodovine zavili še na pokopališče iz 1. svetovne vojne Rebro, na katerem so pokopani vojaki, ki so umrli med zdravljenem v rezervni bolnišnici Balassa Szarmat – Špital pod Rebrom za kužne bolnike. Ob 10.10 pa sta bili že na drsalkah. Najprej ogrevanje s pingvinčkoma, potem pa trening: najprej 20 krogov, nato malica, sledilo pa je še 30 krogov in ena ura je bila naokrog. Pred prihodom vlaka sta v čakalnici z učiteljico odigrali še par partij remija.

Dostopnost