Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 22. 5. 2023, smo imeli učenci od 1. do 4. raz. naravoslovni dan. Zbrali smo se v rumeni učilnici, kjer smo imeli z učiteljico Franko uvodni del. Nato nas je obiskala predstavnica TNP-ja gospa Maja Fajdiga Komar. Na tleh učilnice smo sestavili zelo veliko sestavljanko, na kateri so bile narisane rastline in živali, ki jih lahko vidimo v Triglavskem narodnem parku. Vsako izmed njih nam je opisala. Najbolj zanimivo pa je bilo, ko nam je predvajala zvoke oglašanja nekaterih živali s sestavljanke.

Po malici smo se odpravili k potoku Kacenpoh, kjer smo opazovali živali. Našli smo veliko drobnih živali: predvsem vodnih drsalcev in ličink mladoletnic. Nekateri učenci so se prestrašili belouške, ki se nam je nato skrila pod kamen. Z velikim zanimanjem smo opazovali rjavo žabo in njeno spretno plavanje. Nazadnje smo od daleč videli tudi nekaj rib.

Ko smo se vrnili v učilnico, smo si še mikroskopsko ogledali nekaj drobnih živali, ki smo jih v posodicah prinesli s seboj.

Nazadnje nam je gospa Maja razdelila časopis TNP-ja, ki smo ga bili zelo veseli.

S tem naravoslovnim dnem smo bili zadovoljni vsi ljubitelji narave in nekateri so bili mnenja, da je bil to najzanimivejši dan v šoli v letošnjem šolskem letu.

Magda Čujec

Dostopnost