Skoči na glavno vsebino

Izabela Mavrar iz 9. razreda je v tem šolskem letu vodila šolski plesni krožek, ki so ga z navdušenjem obiskovale vse deklice razredne stopnje. Ker je v vseh letih šole edina učenka, ki je kdaj vodila kakšen krožek na šoli, smo ji postavili nekaj vprašanj, na katera je takole odgovorila:

Najprej povej, kako ti je bilo na naši šoli 9 oz. 14 let (še čas vrtca).

Izabela: Pri tem odgovoru ne morem biti ravno izvirna, tako da lahko rečem le v redu. Včasih sem si želela, da bi čimprej odšla iz šole, včasih pa da ostanem še malo dlje. Veliko srečo sem imela s sošolci, s katerimi sem preživela ta leta, saj smo se res dobro poklopili. Upam, da bomo ostali v stiku še naprej.

Mogoče si se zato, ker ti je bilo v redu, odločila, da tako vestno sodeluješ pri dejavnostih in pouku?

Izabela: Mislim, da sem že od malih nog naravnana tako, da se obnašam, kot bi moji sošolci rekli, kot “pridna punčka”. Imela sem oz. imam željo po znanju in po razvijanju talentov, zato sem prisluhnila uram, da mi je bilo lažje pri učenju.

Kako pa je bilo z odločitvijo za vodenje plesnega krožka?

Izabela: Učiteljica za slovenščino je proti koncu lanskega šolskega leta pristopila do mene in me vprašala, če bi bila zainteresirana za vodenje plesnega krožka. Ko sem mami povedala to novico, je bila takoj za to, da sprejmem ponudbo. Med poletjem sem tu pa tam dobila navdih za prvo koreografijo, ki so jo punce zaplesale. Konec poletja sem bila še vedno malo skeptična glede ponudbe, ampak sem se na koncu le odločila, da jo sprejmem.

Kako si se počutila v vlogi učiteljice in trenerke?

Izabela: Bila je čisto nova izkušnja zame. Preizkusila sem se v poklicu, ki ga bom mogoče opravljala v prihodnosti. Občudujem učitelje, kako zmorejo poučevati vsaj 5 šolskih ur na dan, saj sem jaz postala utrujena samo po eni, in kako vzdržujejo red ves čas. Naučila sem se, da je potrebna dobra razlaga, da lahko naučiš nekoga določeno stvar. Tako da na razlagi še vedno delam. Močno upam, da se nisem kateri od učenk, ki sem jo učila, zamerila.  

Izabela. Učitelji in učenci, ki te poznamo, ti želimo še naprej veliko navdušenja, zagnanosti in vedoželjnosti, ki naj te vodijo uspehom in novim življenjskim izzivom naproti.

Dostopnost