Skoči na glavno vsebino

Ker se nama je z učiteljico Magdo zdela predpraznična proslava zelo lepa, nama je bilo škoda, da je ne bi še kdaj ponovili, na primer v Domu v Podbrdu.

Tako smo v drugačni sestavi in s predelanim programom šli v Dom v sredo, 10. januarja, ko navadno potekajo družabne igre med Domom in šolarkami. Koncept veznega teksta je ostal isti, v Dom pa so šle pevke in učenke nemščine, saj je bilo ravno med njihovo uro. Nuša, Julija in Ksenija so tako brale vezni tekst kot na proslavi v šoli, zvrstile so se vse pesmi, težava je nastala pri igrici Pekarna Mišmaš, a sta Lucija in Jackie v mini intervjuju povzeli zgodbico. Kaj pa z dedkom Mrazom, ki je že zaključil s svojo službo za to leto? Preden smo ga začeli klicati s pesmico, je šla Julija ven iz jedilnice (vsi so mislili, da ji je slabo), nato pa se je po pesmici vrnila s kapuco na glavi in spremenjenim glasom.

Pevke so tudi odplesale ples, saj je šla z nami učiteljica Petra s prenosnikom. Na koncu je Julija še povedala, kako je bilo po šolski proslavi na plesu, nato smo vsi skupaj zapeli še obe tradicionalni pesmici in se z bonboni v rokah in ustih poslovili.

Pevke so bile vesele nastopa in pohval, oskrbovancem pa je bilo lepo, da so imeli spet vesele šolarke na obisku.

Nekaj slik je na tej povezavi.

Zapisala učiteljica Kristina, fotografirala učiteljica Magda.

Dostopnost