Skoči na glavno vsebino
Četrtek, 15. 9. 2016, smo na OŠ Simona Kosa izkoristili za športni dan. V počastitev obletnice priključitve Primorske matični domovini smo najprej zapeli himno Vstala Primorska. Učenci od 6. do 9. razreda so imeli zahtevno nalogo, osvojiti Črno Prst. Zjutraj so v šoli v nahrbtnike spravili šolsko malico. Zagrizli so v klanec proti Trtniku. Pot je v dobrem vzdušju hitro minevala. Po nekaj prelitih kapljah potu in treh urah hoje so posedli za mize v koči na Črni Prsti. Zaradi megle prav veliko razgleda ni bilo, jih je pa zato pričakalo drugo presenečenje. Oskrbnica je vse učence in spremljevalce, na pobudo predsednika PD Podbrdo, počastila s palačinkami in toplim čajem. Po takem okrepčilu so se veselo podali nazaj v dolino. Pred kočo smo še enkrat zapeli pesem Primorski v čast in se z aplavzom zahvalili oskrbnici za sladko presenečenje.
Učenci tretjega, četrtega in petega razreda so šli na Robarjev grič. Pot ni bila preveč naporna, na cilju pa so bili učenci nagrajeni s krasnim razgledom. Po malici so imeli še dovolj energije za raziskovanje stare italijanske vojašnice in za načrtovanje pohodov v prihodnje. Povratek sta polepšala prijazna konja na Petrovem Brdu.
Učenci prvega in drugega razreda so se podali do vasi Porezen in dokazali, da imajo dovolj kondicije in motivacije za zahtevnejše pohode.
Učitelji smo ponosni na sposobnosti učencev in njihov odnos do narave in hoje v hribe.
 

kolektiv učiteljev OŠ Simona Kosa Podbrdo

Dostopnost