Skoči na glavno vsebino

Šahovski krožek

PODBRDO – ZIBELKA ŠAHA

Na prvi arhivirani pohvali šahovskemu krožku Osnovne šole Simona Kosa Podbrdo za doseženo 1. mesto na občinskem pionirskem ekipnem prvenstvu je zapisan datum 16. februar 1964. V arhivu je od tistega datuma dalje zbran kar lep kupček šahovskih priznanj, kar je seveda odlično. Kdor želi, si lahko skenirane pohvale ogleda TUKAJ.

Na šoli so šahirali že prej, tudi v letih, ko ni bilo nobene diplome, pa tudi sedaj se šahira. In glede na nadebudno šahovsko mladino, ki se ob šahovskih figuricah druži na šoli, po srečanju z g. Stanetom Torkarjem, ki je veliko let živel za šport in šah na naši šoli, ob prebiranju člankov v Šolarčku in po sporočilu g. Gregorja iz Šahovskega društva Tolmin, da je »Podbrdo od nekdaj zibelka šaha«, moramo na šolo vrniti šahovski krožek.

Zato naprošamo vse otroke, starše, delavce, bivše učence, bivše delavce in prijatelje naše šole, da poiščejo v svojih osebnih spominih kakšen slikovni ali spominski utrinek, in se nam tudi tako pridružijo pri ponovni vzpostavitvi šahovskega krožka na šoli in v kraju.

Vse misli, spomine in skenirane fotografije lahko pošljete na elektronski naslov: kristina.skibin1@guest.arnes.si, ali dostavite na šolo ali v šolski poštni nabiralnik ZA UČITELJICO KRISTINO ŠKIBIN.

Zbran material, ki bo prišel na šolo, bomo uredili in objavili na spletni strani šole. Če boste kaj prinesli na šolo, bomo to fotografirali in originale vrnili, tako da pripišite ime in naslov.

Vabljeni k tej šahovski akciji in lep pozdrav!

učiteljica Kristina in mladi šahisti

Dostopnost