V torek, 8. 5. 2018, je na Srednji gostinski šoli v Radovljici potekalo regijsko tekmovanje za zlato kuhalnico. Našo šolo so zastopale učenke Kaja Drole, Tanaja Kemperle in Mojca Kenda. Pripraviti je bilo potrebno rižoto in vanilijevo kremo s sadjem. Naši jedi sta bili spomladansko obarvani. Učenke so pripravile  rižoto s šparglji, češnjevim paradižnikom, panceto, poširanim prepeličjim jajcem in parmezanovo omako ter okusno vanilijevo kremo z jagodami, jagodno omako, bučnim krokantom, polentino tortico in limoninim vetrcom. Slišati je zelo zapleteno, a učenke so s spretnim rezanjem, mešanjem, stepanjem in ostalimi kuharskimi veščinami pripravile okusna in lepa krožnika ter v konkurenci štirninajstih šol dosegle srebrno priznanje. Čestitke!

Tukaj kliknite za recept vanilijeve kreme in rižote.

mentorica Nina Kožar Mencinger