Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 20. decembra lani, je v prireditvenem prostoru naše šole potekala novoletna prireditev. Priča smo bili izredno pestremu in zabavnemu programu pred zaključkom koledarskega leta, ki so ga za starše in druge obiskovalce pripravili tako naši vrtčevski otroci kot tudi mlajši in starejši otroci šole. Seveda brez dobrega mentorstva vzgojiteljev in učiteljev ni šlo. Predstavili so se z različnimi točkami: naši najmlajši z dvema pesmicama o živalih, ki se pripravljajo na zimo ter o cingljanju zvončkov, ki se večkrat slišijo v najbolj čarobnem delu leta, tj. božično-novoletnem času, učenci 2. in 3. razreda z igro Zvončki, ena izmed bolj zanimivih, drugačnih točk je bila zagotovo točka z lončki 6. in 7. razreda, otroški pevski zbor nam je ob klavirski spremljavi zapel dve pesmici, z dvema glasbenima točkama so se predstavili tudi učenci glasbene šole, 1. razred nam je odrecitiral pesmico o zimi, 4. in 5. razred je zaigral dramatizacijo z naslovom Novoletna smrečica, učenci 8. razreda pa so prireditev naredili še bolj posebno s kemijskim poskusom, ob pripravi katerega so zapeli kemijsko pesmico na melodijo zelo znane božične pesmi Na božično noč.
Na sami prireditvi ni manjkal niti dedek Mraz. Tako kot vsako leto do sedaj, nas je tudi lani z velikim veseljem obiskal in naše otroke obdaril z darili.
Po prireditvi so se še posebej izkazali naši devetošolci, ki so za vse obiskovalce pripravili novoletni ples s srečelovom. Izredno hitro prodane srečke, bogate nagrade ter dobra volja vseh udeležencev so našim šolarjem še posebej narisali nasmeh na obrazu in zadovoljstvo ob vsem trudu in energiji, ki so ju vložili pri sami organizaciji. Pri tem gre zahvala seveda tudi staršem, ki so skupaj z njimi pripravili okusno domače pecivo.
Sanja Đukić, pomočnica vzgojiteljice

 

Dostopnost