Skoči na glavno vsebino

V petek, 10. 5. 2019, ob 18.00 je v telovadnici OŠ Simona Kosa Podbrdo potekala prireditev ob praznovanju 150-letnice šolanja v zgornjem delu Baške grape z naslovom Majhnost, naša moč. Že dolgo časa telovadnica ni bila tako polna. Ljudje so prišli od blizu in daleč, zbrali so se mladi in mladi po srcu, vse pa je družil skupni spomin na našo osnovno šolo.

Prireditev je bila vrhunska, organizatorji so mislili praktično na vse.  Že z oblačili so dali vedeti, da so vsi za enega, eden za vse, da dihajo drug za drugega in drug z drugim, tako otroci kot vsi zaposleni na šoli. Otroci so v nastope vključili vse svoje talente, od plesa in petja do igre in recitacije. Program je bil pester in raznolik, ni bilo časa za sanjarjenje in dolgčas. Starši smo, s ponosom in solzami sreče, gledali nastope svojih otrok, saj so nastopali prav vsi, ki v tem trenutku obiskujejo šolo in vrtec. Navdušil nas je Vocal Bača s svojimi žametnimi glasovi. Z velikim veseljem pa smo prisluhnili pevkam ženskega pevskega zbora Okarina, ki so se ponovno zbrale prav v ta namen. Čeprav je bila prireditev dvakrat daljša, kot smo je navajeni na šoli, se je hitro odvila do konca.

Dekoracija odra, stopnišč, učilnic v beli in zeleni barve šole je celotno šolo poživila in bila pika na i zunanjemu izgledu večera. Čutiti je bilo pridih narave, v kateri že vse cveti in zeleni. Po učilnicah so bili razstavljeni raznorazni predmeti iz preteklosti, od šolskega časopisa do spominskih majic zaključnih razredov. Stene hodnikov je bogatilo na desetine slik, ki so bile tematsko razdeljene in zanimive za vsakega od nas, saj je vsakdo koga poznal oziroma smo se na kakšni sliki znašli kar sami. Po prireditvi je bilo najbolj veselo na zgornjem hodniku, kjer so imeli učenci stojnico s svojimi izdelki.

Samo organizatorji vedo, koliko energije, truda in časa je bilo vloženega v ta večer, mi pa lahko rečemo, da se je vse skupaj še kako obrestovalo. To je bil večer srečnih in nasmejanih obrazov ljudi, ki so bili zadovoljni, da so ob pravem času na pravem mestu. Iskrenih objemov sošolcev in bivših zaposlenih, ki se niso videli že leta. Današnjih in preteklih učencev naše šole, ki so obujali spomine na vragolije in trenutke, ki jih ne bodo nikoli pozabili. Ponosnih staršev in starih staršev, ki so gledali, kako samozavestno nastopajo njihovi otroci.

Strinjamo se, da iz majhnega zraste veliko, zato smo veseli, da smo bili lahko majhen del v tej veliki zgodbi, o kateri se bo govorilo še leta.

 

Svet staršev 2018/2019

Dostopnost