Skoči na glavno vsebino

Naših pet prvošolk je na prisrčnem sprejemu v našo šolo obiskala gospa ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec. Za našo šolo je to zgodovinski obisk, saj se povabilu v naše kraje in na našo šolo in v vrtec odzovejo res samo pomembne in srčne osebe iz slovenskega javnega življenja. Predvsem pa so to ljudje, ki jim je resnično mar tudi za slovensko podeželje in najbolj neopazne predele Slovenije.

Gospa ministrica prof. dr. Simona Kustec, hvala vam. Hvala, da ste si vzeli čas predvsem za naše prvošolke. Povedale so vam marsikaj, česar ne bodo zaupale nikomur več, saj so se vaša otroška srca in možgančki z njimi povezali na prav neverjetno prisrčen način. Na vaš obisk jih bo spominjalo tudi vaše uporabno učno darilce. Starši prvošolk niso skrivali ponosa in hvaležnosti za vaš obisk in čas, ki ste ga namenili tudi njim.

Ministričin srčen, topel in hkrati strokoven pozdrav prvošolk je ganil vse prisotne. V šolski telovadnici smo se zbrali prav vsi  ̶  vrtičkarji, učenci, zaposleni in povabljeni. Na prvi šolski dan ni manjkal niti en otrok in niti eden od zaposlenih.

Povabilu na prireditev sta se odzvala tudi župan Občine Tolmin Uroš Brežan in predsednik Krajevne skupnosti Podbrdo Tomaž Mencinger ter drugi predstavniki lokalne skupnosti. S svojo prisotnostjo nas je počastila tudi domača slikarka, nekdanja učenka naše šole Stanka Golob. Ob tem zgodovinskem dogodku je šoli podarila sliko iz peska, ki bo prihodnjim generacijam šole razkrivala današnjo podobo šole in kraja.

Iskreno zahvalo pa izrekam sodelavcem, saj brez vašega trdega dela in enotnosti ter medsebojnega sodelovanja in spoštovanja gospe ministrice nikakor ne bi upala povabiti na našo šolo. 

Gospa ministrica, hvala vam in vaši ekipi, da ste nam polepšali šolsko leto in nam dali nov zagon za nove projekte.

ponosna ravnateljica

Polonca Kenda

          

    

Dostopnost