Skoči na glavno vsebino

V sredo, 23. junija 2020, smo se poslovili od dveh devetošolcev, ki sta zapustila osnovnošolske klopi in pogumno zakorakala novim izzivom naproti. Zaključna prireditev je bila posvečena tudi praznovanju dneva državnosti ob 30. obletnici samostojnosti in neodvisnosti Slovenije.

Prireditev so ob sodelovanju pevskega zbora pod mentorstvom Kristine Škibin uspešno povezovali učenci 8. razreda, zaradi trenutnih razmer pa so bili nastopi učencev posneti. Tako so učenci razredne stopnje delili svoje vedenje o slovenski državi, šolski gledališki klub pa je s filmskim izdelkom uprizoril kako je epidemija zaznamovala naša življenja. Z dvema prizoroma so prikazali kako so se življenja najmlajših učencev, pa tudi tistih, ki ostajajo mladi po srcu, preselila na splet.

Ravnateljica je devetošolcema podelila kopico zasluženih priznanj in pohval ter simbolična darila ob prehodu v širni svet. Devetošolca sta se zahvalila učiteljem in ravnateljici, majhno pozornost sta namenila svoji razredničarki ter se na inovativen način poklonila svojim staršem, ki so jima bili v veliko oporo na dosedanji poti.

Hvala vsem, ki so pomagali pripraviti prireditev, predvsem pa učencem, ki so jo naredili posebno.

Srečno, generacija 2006!

Branko Ocvirk

Dostopnost