Skoči na glavno vsebino

»V krožku prve pomoči se učimo, kako pomagati drug drugemu, hkrati pa nas tudi ozavešča, kako pomembna je medsebojna pomoč, zato smo se odločili, da se tudi mi aktivno priključimo humanitarni akciji pomoči potrebnim zaradi vojne v Ukrajini in tako tudi sami pokažemo, da smo pripravljeni priskočiti na pomoč, da podpiramo solidarnost in da dokažemo, da lahko z majhnimi dejanji prispevamo k velikim premikom.«

S temi besedami so učenci, ki obiskujejo krožek prve pomoči, povabili sošolce in zaposlene na OŠ Podbrdo k zbiranju pomoči za Ukrajino. V kratkem času smo zbrali veliko higienskih pripomočkov in hrane, ki smo jo včeraj, 17. 3. 2022, dostavili v zbirni center v Tolminu. Marjanca Velišček, sekretarka Rdečega križa Slovenije – Območno združenje Tolmin, nam je predstavila potek zbiranja pomoči, označevanja paketov in delo prostovoljcev v tem času.

Pot v Tolmin pa smo izkoristili še za obisk reševalne postaje, kjer nam je Uroš Velikonja predstavil delo reševalcev in opremljenost reševalnega vozila. Učenci so z zanimanjem poslušali in izkazali kar nekaj znanja s tega področja.

S kar nekaj novimi izkušnjami smo se po kratkem okrepčilu vrnili proti domu.

Dostopnost