Skoči na glavno vsebino

Lepo se je po dolgem in vročem poletju spet vrniti v šolo in srečati s prijatelji. Zato je bilo ta dan čutiti med učenci veselje, pričakovanje, navdušenje in radovednost.

Seveda pa je bil 2. september 2024 pomemben dan za Alexio in Hasana, saj sta prišla v spremstvu svojih mamic prvič v šolo. Pričakali smo ju v zgornji avli in zanju pripravili slovesen sprejem. Skupaj z našimi pevkami smo ubrano zapeli državno in šolsko himno. Vse zbrane je pozdravil in nagovoril podžupan Tomaž Štenkler, za njim pa dolgoletna ravnateljica naše šole Polonca Kenda. Oba sta prvošolca obdarila in pevke so s pesmijo Tih deževen dan izdale, da sta v dar dobila tudi vsak svoj dežnik. Pozdravila ju je še razredničarka Špela Černe z učenci 2. in 3. razreda, ki bodo zdaj njuni sošolci. Vsi skupaj so odšli v rumeno učilnico, malo kasneje pa v jedilnico. Zakaj? Za tak praznik se namreč spodobi, da je na mizi torta in tu sta bili kar dve.

Vsi učenci so letos prejeli zvezke, katere je podaril upokojeni učitelj športne vzgoje Stane Torkar. Prvošolčkoma pa je podaril tudi peresnici z vsemi pisalnimi in risalnimi pripomočki. Za vse se mu najlepše zahvaljujemo. 

Dostopnost